Na talerzu
JADŁOSPIS
Od 18.11. do 22.11.2024r.
Poniedziałek: 18.11
śniadanie: chleb śląski z pasztetem i ogórkiem kiszonym,
kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, j, m)
obiad: zupa ogórkowa z ryżem, kluski nadziewane z serem,
marchewka, kompot owocowy.(z, m, se, j)
podwieczorek: porcja owoców: gruszki i mandarynki, pałeczki
kukurydziane.(z)
Wtorek: 19.11
śniadanie: chleb słonecznikowy z pastą z parówek i rzodkiewką,
roszponka, kawa inka na mleku, herbata.(z, m, j)
obiad: zupa fasolkowa z makaronem, udziki z kurczaka pieczone,
ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.(z, m, se, j)
podwieczorek: kefir z bananem, wafel ryżowy.(z, j)
Środa: 20.11
śniadanie: bułki kajzerki z masłem i żółtym serem, kakao,
pomidorki cherry.(z, m)
obiad: zupa krem dyniowa z ziarnami lub grzankami, makaron z sosem spaghetti,
rukola, kompot owocowy.(z, m, se)
podwieczorek: jabłko nadziewane twarożkiem i dżemem,
paluszki.(m, z)
Czwartek: 21.11
śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem zielonym,
kawa inka na mleku, sok tłoczony.(z, j, m)
obiad: rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, papryka
czerwona, kompot.(z, m, j, se)
podwieczorek: ciasto drożdżowe, mleko, mandarynka.(z, m, j)
Piątek: 22.11
śniadanie: zupa mleczna, chałka z masłem, jabłko.(z, m)
obiad: zupa grysikowa z kalafiorem, filet z miruny panierowany,
smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną
imbirem i miodem.(z, m, se, j, r)
podwieczorek: słupek sera żółtego ogórka zielonego, wafel ryżowy.
(z, m)