Na talerzu
JADŁOSPIS
Od 04.08. do 08.08.2025r.
Poniedziałek: 04.08
śniadanie: bułki z miodem, mleko, jabłko.(1,7)
obiad: zupa grysikowa z kalafiorem, panczkraut, parówka
na gorąco, kompot owocowy.(1,7,9)
podwieczorek: porcja owoców: melon i nektaryny,
podpłomyki.(1)
Wtorek: 05.08
śniadanie: kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną, słupek ogórka zielonego.(1,3,7)
obiad: zupa krem z białych warzyw, karczek w sosie, ziemniaki,
surówka z białej kapusty, kompot.(1,7,9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem, biszkopty.(1,7)
Środa: 06.08
śniadanie: chleb gryczany z twarożkiem, kakao, jabłko.(1,7)
obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, udziki kurczaka pieczone,
ryż z kukurydzą, kompot owocowy.(1,7,9)
podwieczorek: weka zapiekana z żółtym serem, pomidorki.(1,3,7)
Czwartek: 07.08
śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem
zielonym, kawa inka na mleku.(1,7)
obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, racuchy na maślance z jabłkiem
i musem truskawkowym, kompot owocowy.(1,3,7,9)
podwieczorek: porcja warzyw: papryka i rzodkiewka,
wafel kukurydziany.(1)
Piątek: 08.08
śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem,
jabłko.(1,7)
obiad: zupa porowa z makaronem, wątróbka drobiowa w sosie,
ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.(1,7,9)
podwieczorek: lody i pałeczki kukurydziane.(1,7)