Na talerzu
JADŁOSPIS
Od 17.11. do 21.11.2025r.
Poniedziałek: 17.11
śniadanie: kanapki z szynką, żółtym serem i pomidorem, kawa
zbożowa na mleku, jabłko.(1,7)
obiad: zupa szpinakowa z ryżem, , panczkraut, frankfuterki na
gorąco, kompot.(1,7,9)
podwieczorek: budyń , banan i wafel kukurydziany.(1,7)
Wtorek: 18.11
śniadanie: kanapki z pastą jajeczną, słupek ogórka zielonego,
kawa inka na mleku.(1,3,7)
obiad: zupa porowa z makaronem zacierką, filet z kurczaka panierowany,
smażony, ziemniaki, surówka kapusty pekińskiej z warzywami,
kompot.(1,3,7,9)
podwieczorek: mandarynki i winogron, podpłomyki.(1)
Środa: 19.11
śniadanie: bułki sojowe z masłem i miodem, mleko, pomidorki
cherry.(1,6,7)
obiad: zupa krem dyniowa z ziarnami i grzankami, makaron
z sosem spaghetti, roszponka, woda z cytryną i miodem.(1,7,9,)
podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty.(1,3,7)
Czwartek: 20.11
śniadanie: kanapki z szynką drobiową, sałatą, pomidorem i
ogórkiem zielonym, bawarka.(1,7)
obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy serowe z cukrem
pudrem i musem truskawkowym, kompot.(1,3,7,9)
podwieczorek: banan, gruszki i wafel ryżowy.(1)
Piątek: 21.11
śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem,
jabłko.(1,7)
obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, makaron razowy z łososiem i
szpinakiem, pomidorki cherry, kompot owocowy.(1,3,4,7,9,)
podwieczorek: gofry z bitą śmietaną, crispy jabłkowe.(1,3,7)