Na talerzu

                                      JADŁOSPIS

                              Od 08.04. do 12.04.2024r.

 

Poniedziałek: 08.04

śniadanie: chleb śląski z pasztetem i ogórkiem  kiszonym,

kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, m)

obiad: żur z ziemniakami na boczku wędzonym, makaron

z serem, marchewka, kompot owocowy.(z, m, se, j)

podwieczorek: pomarańcze i gruszki, pałeczki kukurydziane.(z)

 

Wtorek: 09.04

śniadanie: kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, rukola,

herbata z cytryną i miodem.(z, m, j)

obiad: krupnik zabielany, kotlet mielony ziemniaki, surówka

z selera marchewki, kompot owocowy.(z, m, se).

podwieczorek: koktajl mleczno-truskawkowy, herbatniki.(z, m)

 

Środa: 10.04

śniadanie: bułki kajzerki z masłem, twarożek z rzodkiewką,

kakao, słupek ogórka zielonego.(z, m)

obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kaszą,

gryczaną, ogórek kiszony, kompot owocowy.(z, m, se)

podwieczorek: gofry z bitą śmietaną, pomarańcze.(z, m)

 

Czwartek: 11.04

śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem zielonym,

kawa inka na mleku, sok jednodniowy.(z, m, j)

obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, krokiety z mięsem i kapustą

kiszoną, papryka, kompot owocowy.(z, m, j, se)

podwieczorek: kostka twarożku, crispy jabłkowe.

 

Piątek: 12.04

śniadanie: płatki jaglane na mleku, weka z masłem, jabłko.(z, m)

obiad: zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, makaron razowy

z łososiem i szpinakiem, woda z cytryną i miodem.

(z, m, se, r, j)

podwieczorek: actimel i banan.(z, m)

                             

Skip to content