Na talerzu
JADŁOSPIS
Od 08.04. do 12.04.2024r.
Poniedziałek: 08.04
śniadanie: chleb śląski z pasztetem i ogórkiem kiszonym,
kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, m)
obiad: żur z ziemniakami na boczku wędzonym, makaron
z serem, marchewka, kompot owocowy.(z, m, se, j)
podwieczorek: pomarańcze i gruszki, pałeczki kukurydziane.(z)
Wtorek: 09.04
śniadanie: kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, rukola,
herbata z cytryną i miodem.(z, m, j)
obiad: krupnik zabielany, kotlet mielony ziemniaki, surówka
z selera marchewki, kompot owocowy.(z, m, se).
podwieczorek: koktajl mleczno-truskawkowy, herbatniki.(z, m)
Środa: 10.04
śniadanie: bułki kajzerki z masłem, twarożek z rzodkiewką,
kakao, słupek ogórka zielonego.(z, m)
obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kaszą,
gryczaną, ogórek kiszony, kompot owocowy.(z, m, se)
podwieczorek: gofry z bitą śmietaną, pomarańcze.(z, m)
Czwartek: 11.04
śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem zielonym,
kawa inka na mleku, sok jednodniowy.(z, m, j)
obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, krokiety z mięsem i kapustą
kiszoną, papryka, kompot owocowy.(z, m, j, se)
podwieczorek: kostka twarożku, crispy jabłkowe.
Piątek: 12.04
śniadanie: płatki jaglane na mleku, weka z masłem, jabłko.(z, m)
obiad: zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, makaron razowy
z łososiem i szpinakiem, woda z cytryną i miodem.
(z, m, se, r, j)
podwieczorek: actimel i banan.(z, m)