Na talerzu

         

JADŁOSPIS

Od 22.04. do 26.04.2024r.

 

Poniedziałek: 22.04

śniadanie: kanapki z kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszo-

nym, kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, j, m)

obiad: kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z serem i musem

truskawkowym, kompot owocowy.(z, m, se, j)

podwieczorek: banan i wafel ryżowy.(z)

 

Wtorek: 23.04

śniadanie: bułki kajzerki z masłem i żółtym serem,

kakao, słupek ogórka zielonego.(z, m)

obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pulpety wieprzowe w sosie,

ziemniaki, marchewka z wody, kompot.(z, m, se).

podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty.(z, m)

 

Środa: 24.04

śniadanie: paluchy grahamowe z twarożkiem i dżemem, mleko,

pomidorki cherry.(z, m)

obiad: krupnik zabielany, kapusta z mięsem, ziemniaki,

papryka, kompot.(z, m, se)

podwieczorek: budyń na mleku, pałeczki kukurydziane.

 

Czwartek: 25.04

śniadanie: kanapki z pastą z łososia i jajek z koperkiem,

herbata z cytryną i miodem, rukola.(z, m)

obiad: zupa brokułowa z kaszą manną, kluski z mięsem,

surówka z selera i jabłek, kompot.(z, m, se, j)

podwieczorek: ciasto z bitą śmietaną, sok tłoczony.(z, j, m)

 

Piątek: 26.04

śniadanie: zupa mleczna, kanapka z masłem, jabłko.(z, m)

obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, makaron z warzywami

i kiełbasą, woda z cytryną, miętą i miodem.(z, m, j, se,)

podwieczorek: mus owocowy i wafle ryżowe.(z, m)

                          

Skip to content