Na talerzu
JADŁOSPIS
Od 22.04. do 26.04.2024r.
Poniedziałek: 22.04
śniadanie: kanapki z kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszo-
nym, kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, j, m)
obiad: kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z serem i musem
truskawkowym, kompot owocowy.(z, m, se, j)
podwieczorek: banan i wafel ryżowy.(z)
Wtorek: 23.04
śniadanie: bułki kajzerki z masłem i żółtym serem,
kakao, słupek ogórka zielonego.(z, m)
obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pulpety wieprzowe w sosie,
ziemniaki, marchewka z wody, kompot.(z, m, se).
podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty.(z, m)
Środa: 24.04
śniadanie: paluchy grahamowe z twarożkiem i dżemem, mleko,
pomidorki cherry.(z, m)
obiad: krupnik zabielany, kapusta z mięsem, ziemniaki,
papryka, kompot.(z, m, se)
podwieczorek: budyń na mleku, pałeczki kukurydziane.
Czwartek: 25.04
śniadanie: kanapki z pastą z łososia i jajek z koperkiem,
herbata z cytryną i miodem, rukola.(z, m)
obiad: zupa brokułowa z kaszą manną, kluski z mięsem,
surówka z selera i jabłek, kompot.(z, m, se, j)
podwieczorek: ciasto z bitą śmietaną, sok tłoczony.(z, j, m)
Piątek: 26.04
śniadanie: zupa mleczna, kanapka z masłem, jabłko.(z, m)
obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, makaron z warzywami
i kiełbasą, woda z cytryną, miętą i miodem.(z, m, j, se,)
podwieczorek: mus owocowy i wafle ryżowe.(z, m)