Na talerzu

 

JADŁOSPIS

Od 18.11. do 22.11.2024r.

 

Poniedziałek: 18.11

śniadanie: chleb śląski z pasztetem i ogórkiem kiszonym,

kawa zbożowa na mleku, jabłko.(z, j, m)

obiad: zupa ogórkowa z ryżem, kluski nadziewane z serem,

marchewka, kompot owocowy.(z, m, se, j)

podwieczorek: porcja owoców: gruszki i mandarynki, pałeczki

kukurydziane.(z)

Wtorek: 19.11

śniadanie: chleb słonecznikowy z pastą z parówek i rzodkiewką,

roszponka, kawa inka na mleku, herbata.(z, m, j)

obiad: zupa fasolkowa z makaronem, udziki z kurczaka pieczone,

ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.(z, m, se, j)

podwieczorek: kefir z bananem, wafel ryżowy.(z, j)

 

Środa: 20.11

śniadanie: bułki kajzerki z masłem i żółtym serem, kakao,

pomidorki cherry.(z, m)

obiad: zupa krem dyniowa z ziarnami lub grzankami, makaron z sosem spaghetti,

rukola, kompot owocowy.(z, m, se)

podwieczorek: jabłko nadziewane twarożkiem i dżemem,

paluszki.(m, z)

Czwartek: 21.11

śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem zielonym,

kawa inka na mleku, sok tłoczony.(z, j, m)

obiad: rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, papryka

czerwona, kompot.(z, m, j, se)

podwieczorek: ciasto drożdżowe, mleko, mandarynka.(z, m, j)

 

Piątek: 22.11

śniadanie: zupa mleczna, chałka z masłem, jabłko.(z, m)

obiad: zupa grysikowa z kalafiorem, filet z miruny panierowany,

smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną

imbirem i miodem.(z, m, se, j, r)

podwieczorek: słupek sera żółtego ogórka zielonego, wafel ryżowy.

(z, m)

Skip to content