Na talerzu

 

JADŁOSPIS

Od 04.08. do 08.08.2025r.

 

Poniedziałek: 04.08

śniadanie: bułki z miodem, mleko, jabłko.(1,7)

obiad: zupa grysikowa z kalafiorem, panczkraut, parówka

na gorąco, kompot owocowy.(1,7,9)

podwieczorek: porcja owoców: melon i nektaryny,

podpłomyki.(1)

 

Wtorek: 05.08

śniadanie: kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną, słupek ogórka zielonego.(1,3,7)                                            

obiad: zupa krem z białych warzyw, karczek w sosie, ziemniaki,

surówka z białej kapusty, kompot.(1,7,9)               

Podwieczorek: jogurt naturalny z bananem, biszkopty.(1,7)

 

Środa: 06.08

śniadanie: chleb gryczany z twarożkiem, kakao, jabłko.(1,7)

obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, udziki kurczaka pieczone,

ryż z kukurydzą, kompot owocowy.(1,7,9)

podwieczorek: weka zapiekana z żółtym serem, pomidorki.(1,3,7)

 

Czwartek: 07.08

śniadanie: kanapki z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem

zielonym, kawa inka na mleku.(1,7)

obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, racuchy na maślance z jabłkiem

i musem truskawkowym, kompot owocowy.(1,3,7,9)

podwieczorek: porcja warzyw: papryka i rzodkiewka,

wafel kukurydziany.(1)

 

Piątek: 08.08

śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem,

jabłko.(1,7)

obiad: zupa porowa z makaronem, wątróbka drobiowa w sosie,

ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.(1,7,9)

podwieczorek: lody i pałeczki kukurydziane.(1,7)

 

Skip to content