Na talerzu

 

JADŁOSPIS

Od 17.11. do 21.11.2025r.

Poniedziałek: 17.11

śniadanie: kanapki z szynką, żółtym serem i pomidorem, kawa

zbożowa na mleku, jabłko.(1,7)

obiad: zupa szpinakowa z ryżem, , panczkraut, frankfuterki na

gorąco, kompot.(1,7,9)            

podwieczorek: budyń , banan i wafel kukurydziany.(1,7)

 

Wtorek: 18.11

śniadanie: kanapki z pastą jajeczną, słupek ogórka zielonego,

kawa inka na mleku.(1,3,7)

obiad: zupa porowa z makaronem zacierką, filet z kurczaka panierowany,

smażony, ziemniaki, surówka kapusty pekińskiej z warzywami,

kompot.(1,3,7,9)                                      

podwieczorek: mandarynki i winogron, podpłomyki.(1)

 

Środa: 19.11

śniadanie: bułki sojowe z masłem i miodem, mleko, pomidorki

cherry.(1,6,7)                                            

obiad: zupa krem dyniowa z ziarnami i grzankami, makaron

z sosem spaghetti, roszponka, woda z cytryną i miodem.(1,7,9,)

podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty.(1,3,7)

 

Czwartek: 20.11

śniadanie: kanapki z szynką drobiową, sałatą, pomidorem i

ogórkiem zielonym, bawarka.(1,7)

obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy serowe z cukrem

pudrem i musem truskawkowym, kompot.(1,3,7,9)

podwieczorek: banan, gruszki i wafel ryżowy.(1)

 

Piątek: 21.11

śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem,

jabłko.(1,7)

obiad: zupa fasolkowa z ziemniakami, makaron razowy z łososiem i

szpinakiem, pomidorki cherry, kompot owocowy.(1,3,4,7,9,)

podwieczorek: gofry z bitą śmietaną, crispy jabłkowe.(1,3,7)

 

Skip to content